ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ

NEA
XANTHI(NOSOKOMEIO)

Τέλος δόθηκε όπως φαίνεται στο μπέρδεμα που προς στιγμήν είχε δημιουργηθεί αναφορικά με τα έξοδα του τοκετού στις γυναικολογικές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων αφού μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, αποφασίσθηκε πως τα έξοδα αυτά θα τα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει με τις ανασφάλιστες γυναίκες. Όλα αυτά βέβαια σε μια εποχή που οι ελληνικές οικογένειες δύσκολα αποφασίζουν να κάνουν παιδιά κι αυτό φαίνεται κι από το μειωμένο αριθμό τοκετών στο γενικό νοσοκομείο της Ξάνθης και όχι μόνο.

Μειωμένος είναι ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται αυτό το τελευταίο διάστημα αφού εν μέσω οικονομικής κρίσης, τα περισσότερα και κυρίως τα νέα ζευγάρια, αποφεύγουν να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία ενώ όπως φαίνεται, κι εκείνοι που αψηφώντας τις δυσκολίες της εποχής αποφασίζουν να γίνουν γονείς, για τη γέννηση του παιδιού προτιμούν το νοσοκομείο και όχι κάποια ιδιωτική κλινική.

Προς στιγμή βέβαια δημιουργήθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα αφού οι γυναίκες που γέννησαν κατά το μήνα Οκτώβρη στη γυναικολογική κλινική του γενικού νοσοκομείου Ξάνθης, κλήθηκαν να πληρώσουν και μάλιστα ένα πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής ποσό αλλά όπως μας εξηγεί η διευθύντρια της κλινικής, αυτό πλέον έχει πάψει να ισχύει και το κόστος αυτό το καλύπτουν εξ ολοκλήρου τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόβλημα πάντως εξακολουθεί να υπάρχει με τις ανασφάλιστες έγκυες οι οποίες εξαιτίας κάποιου δηλωμένου εισοδήματος, δε μπορούν να ασφαλιστούν από την πρόνοια με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν οι ίδιες το ποσό που απαιτείται για τον τοκετό.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι η μείωση των οικογενειών άπου κάνουν παιδιά έχει μειωθεί αισθητά και στην πόλη της Ξάνθης όπου πριν από δύο περίπου χρόνια ο μέσος όρος των τοκετών ανά έτος έφτανε στους 1400, πέρυσι άγγιξε με δυσκολία τους 1300 ενώ φέτος οι τοκετοί στο νοσοκομείο της Ξάνθης δεν αναμένεται να είναι στο σύνολο τους πάνω από 1150.