ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

NEA
diloseis613_931304879

Ατέλειωτες είναι όπως φαίνεται οι τροποποιήσεις που γίνονται ως προς τον τρόπο της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αφού από φέτος, όσοι δηλώνουν εισόδημα άνω των 12000 ευρώ, θα μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση τους μόνο ηλεκτρονικά με τους συνταξιούχους ωστόσο να εξαιρούνται από αυτό το νέο μέτρο. Οι φοροτεχνικοί πάντως κάνουν λόγο για μέτρα που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μόνο ηλεκτρονικά θα μπορούν να υποβάλουν από φέτος τη φορολογική τους δήλωση όσοι έχουν εισόδημα που ξεπερνά τα 12000 ευρώ με εξαίρεση τους συνταξιούχους οι οποίοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση αυτή. Ωστόσο η ηλεκτρονική υποβολή απαιτεί και τους απαραίτητους από πέρυσι κλειδάριθμους τους οποίους όμως από φέτος θα στείλει με συστημένη επιστολή το υπουργείο οικονομικών και δε θα χρειάζεται η παραλαβή τους από τις κατά τόπους εφορίες.

Αλλαγές οι οποίες σύμφωνα με τον κύριο Παραστατίδη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αν και έγιναν με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση. Ωστόσο ο ρυθμός με τον οποίο γίνονται είναι ραγδαίος με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μη γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν αλλά παρόλα αυτά, δημιουργείται σιγά, σιγά μια δομή ώστε οι υπηρεσίες του κράτους προς τον πολίτη να είναι πιο αποτελεσματικές και πιο άμεσες.