ΝΕΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

NEA
550_334_3473

Σε νέα απογραφή όλων των συνταξιούχων ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει το ΙΚΑ από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου καθώς τα ευρήματα για «μαϊμού» συντάξεις φαίνεται ότι ενεργοποίησαν τη διοίκηση του ταμείου η οποία δηλώνει ότι θα ανακοινώσει εν καιρώ τις λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα γίνει η νέα διαδικασία.

Ξαναμετράνε τους συνταξιούχους με νέα απογραφή μέσα στο κατακαλόκαιρο. Η αρχή γίνεται από το ΙΚΑ που ανακοίνωσε ότι από τις 2 Ιουλίου 2012 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012, όλοι οι συνταξιούχοι του θα πρέπει να ξαναδηλώσουν, διά της φυσικής τους παρουσίας, είτε στην τράπεζα απ’ όπου πληρώνονται είτε στο ΙΚΑ της περιοχής τους, ότι είναι εν ζωή και οι ίδιοι λαμβάνουν τη μηνιαία σύνταξή τους.

Μια σημαντική πληγή για το ΙΚΑ αλλά και άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς και μάλιστα σε αυτή την συγκυρία που τα ταμεία κυριολεκτικά καρκινοβατούν.

Πάντως σύμφωνα με τους ελέγχους που έχουν γίνει έως σήμερα, σε 200.000 ανέρχονται, όσοι λάμβαναν παρανόμως συντάξεις και προνοιακά επιδόματα, με ετήσιο κόστος 750 εκατομμύρια ευρώ. Οι παροχές διακόπηκαν αλλά κανείς από όσους τις εισέπρατταν δεν έχει επιστρέψει πίσω ούτε ένα ευρώ. Και το σημαντικότερο είναι πως οι μέχρι τώρα προειδοποιήσεις για την επιστροφή των κλεμμένων μένουν μόνο στα χαρτιά.